Pagina 1 van 1

Henri Geffard - Très Vieux

Geplaatst: za 23 mei 2015, 11:26
door Hans
Deze cognac werd geproefd op de 11e proeverij van het cognacforum.

Een Grande Champagne uit 1968, ongeveer 32 jaar gerijpt. Mooie complexe geur en smaak. Ceder, rancio, viool, honing, mede. Mooi warm en lang. Prima prijs/kwaliteitverhouding voor € 69,95 bij Cognacshop.be

Re: Henri Geffard - Très Vieux

Geplaatst: vr 24 jul 2015, 01:33
door Roland
Hans schreef:Deze cognac werd geproefd op de 11e proeverij van het cognacforum.

Een Grande Champagne uit 1968, ongeveer 32 jaar gerijpt. Mooie complexe geur en smaak. Ceder, rancio, viool, honing, mede. Mooi warm en lang. Prima prijs/kwaliteitverhouding voor € 69,95 bij Cognacshop.be
Bij een bezoek aan het huis even navraag gedaan.
Destillatie in 1968, de flessen met het nieuwe etiket, zijn dus 47 jaar gerijpt.

mvg,
RolanD

Re: Henri Geffard - Très Vieux

Geplaatst: vr 24 jul 2015, 10:09
door Hans
Roland schreef:Bij een bezoek aan het huis even navraag gedaan.
Destillatie in 1968, de flessen met het nieuwe etiket, zijn dus 47 jaar gerijpt.
Altijd handig, zo'n mannetje in Segonzac ;)

Re: Henri Geffard - Très Vieux

Geplaatst: zo 01 nov 2015, 21:09
door Roel
Afgelopen zomer bij Geffard langs geweest en diverse flesjes gekocht. Onder andere de coffret degustation, waarin de V.S.O.P., de Vieille Reserve en de Tres Vieux zitten (elk 20cl). Verder van de Vieille Reserve en de Tres Vieux ook in een volwassen fles aangeschaft.

Hierbij mijn notities bij de Tres Vieux. Uiteraard valt over smaak niet te twisten ;)

Kleur: Donkergeel goud
Geur: Veel vanille (vooral met de neus wat hoger boven het glas); raar, maar moest ook denken aan een pakje boter; bloemen.
Smaak: Heerlijk rond, sinaasappel, honing, caramel/toffee.
Na-smaak: Blijft goed lang hangen en blijft nog enige tijd gloeien in de mondholte (wat ik positief bedoel); smaak blijft zich verder ontwikkelen, maar kan zo even niet zeggen wat ik allemaal proefde.
Prijs: EUR 64,- (bij Geffard).
Conclusie: Prima cognac, zeker voor deze prijs.