Nicolas Faith – Cognac The Story of the World’s Greatest ...

Hier kan gepraat worden over boeken waarin Cognac wordt beschreven.
Gebruikersavatar
Hans
Beheerder
Beheerder
Berichten: 2126
Lid geworden op: do 04 mar 2010, 12:58
Locatie: Alphen aan den Rijn

Nicolas Faith – Cognac The Story of the World’s Greatest ...

Berichtdoor Hans » za 02 nov 2013, 17:10

Nicolas Faith – Cognac The Story of the World’s Greatest Brandy
derde herziene druk 2013
Infinite Ideas Limited, 212 pagina's
ISBN 9781906821791
Faith2013.JPG
Faith2013.JPG (38.21 KiB) 1824 keer bekeken
Vandaag de nieuwe 2013 uitgave van het boek van Nicolas Faith binnen gekregen, diagonaal doorgenomen en vergeleken met de uitgave uit 2005 (zie ook hier).

Dat Nicolas Faith geen kleine jongen is in cognac-land, blijkt direct in het dankwoord aan het begin. Daar komen heel wat grote namen langs, o.a. Alain Braastad ("who has forgotten more about cognac, than I will ever know"), Bernard Hine, Alfred Tesseron, Yann Fillioux.
Meer tekst en minder plaatjes is het eerste in het oog springende verschil met de 2005 uitgave. De tekst is herschreven (“thoroughly revised”) en uitgebreid. Kaders over belangrijke mensen in cognac-land zijn toegevoegd.
De lijst met “Producers and their Brandies” is uiteraard actueel. Bevat korte informatie over verschillende huizen (112 in totaal) en proefnotities van de auteur. Volgens welke criteria deze lijst is samengesteld is onduidelijk. Waarschijnlijk speelt voorkeur van de auteur een rol.
In het nieuwe hoofdstuk over het proeven van cognac (“The enjoyment of Cognac”) is de ware expert aan het woord. Het stuk staat bol van wijsheden en relativeringen met betrekking tot leeftijd, herkomst, hout, enzovoorts. De meer dan 30 jaar ervaring met schrijven over cognac klinkt door.
Een ander leuk nieuw stuk (“Cognac, exclusively with Chocolate?”) handelt over de combinatie van cognac en eten.
En dan is er nog een nieuw hoofdstuk (“Don’t be afraid of mixing”) waarvan de titel voor zich spreekt.

In de Appendices stukjes over regelgeving, recente productiecijfers, een bibliografie en een goede index met verwijzingen.

Al met al is dit boek zeker de moeite waard voor de cognac-fanaat en voor mensen die nog geen cognac-boek van Nicolas Faith hebben. De 2005 uitgave is door de vele mooie foto’s wel een stuk aantrekkelijker.

Als je het wilt aanschaffen: prijzen verschillen nogal. Amazon UK is voordelig: vanaf ongeveer 20 euro. Daar kun je ook goed door delen van de kindle-versie van het boek bladeren, om een indruk te krijgen.
Als mensen wisten hoe gezond cognac is, zouden ze zich dood drinken - P. H. Malmsten (Zweeds hoogleraar geneeskunde 1811-1883)

Le cognac, c'est la liqueur des dieux - Victor Hugo (1802-1885)

Beschreven cognacs
Cognac boeken

Terug naar “Boeken over Cognac”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten