Gluten (niet) in Cognac

Voor alle vragen en onderwerpen mbt de wereld van de Cognac. Stel vragen gerust!
Gebruikersavatar
wouter
Cognac Connaisseur
Cognac Connaisseur
Berichten: 1252
Lid geworden op: za 16 jan 2010, 12:23
Locatie: Hoofddorp

Gluten (niet) in Cognac

Bericht door wouter »

Ik ontvang regelmatig vragen van CognacReview lezers, de vraag of gluten in Cognac zitten is de afgelopen tijd twee keer gesteld dus het lijkt me een goed onderwerp voor het CognacForum....

Na wat research op het internet ben ik er achter gekomen dat gedestilleerde dranken nooit gluten kunnen bevatten, ook wordt Cognac enkel gemaakt van druiven dit bevat geen gluten...
According to celiac.com, cognac is gluten free:

http://www.celiac.com/articles/222/1/Gl ... Page1.html.

And from Coeliac UK (the UK charity):

“All spirit drinks, including those which have a gluten-containing cereal used as an ingredient, go through a process called distillation. Distillation removes any trace of gluten, so the end product is gluten-free.

“Therefore all spirit drinks (including malt whisky which is made from barley) are gluten-free and suitable for people with coeliac disease.
Heeft iemand hier nog aanvullingen op?
"If drinking Cognac is not allowed in heaven, then I shall not go.
Plaats reactie

Terug naar “Vragen en algemene Cognac onderwerpen”