Pagina 30 van 106

Re: Wat drink je vandaag of wat heb je gisteren gedronken...

Geplaatst: wo 26 dec 2018, 08:16
door Hans
Fuzhou schreef:Paul Beau la lignee de Samuel

Special day calls for a special bottle.
Excellent choice! Enjoy!
Fuzhou schreef: Christmas everyone!!!
Equally for you and your loved-ones!

Re: Wat drink je vandaag of wat heb je gisteren gedronken...

Geplaatst: wo 26 dec 2018, 10:24
door Roel
Dank voor je antwoorden op mijn rancio-vragen, Hans!

En dan nu weer wat meer on-topic: Vandaag lijkt me een mooie dag voor een glaasje Ragnaud Sabourin Fontvieille (morgen trouwens ook, en overmorgen, en de dag daarna... enfin...).

Re: Wat drink je vandaag of wat heb je gisteren gedronken...

Geplaatst: wo 26 dec 2018, 10:42
door Hans
Graag gedaan Roel. En altijd een goede dag voor een glaasje Fontvieille. Heb toevallig zelf ook een fles open staan. :D

Re: Wat drink je vandaag of wat heb je gisteren gedronken...

Geplaatst: wo 26 dec 2018, 12:52
door Ton
Wat rancio betreft:
De belangrijkste aromatische stoffen in het hout zijn: eugenol, dat zorgt voor de kruidige aroma’s en kruidnagelgeur; vanille voor de zoete smaak van vanille en suikerglazuur; en de whisky-lactonen (zo genoemd omdat ze als eerste in whisky werden geïdentificeerd) die aroma’s van geroosterde kokosnoot, champignons, stro en selderij geven. Na verloop van vele jaren zijn deze drie smaakmakers verantwoordelijk voor de zo kenmerkende rancio. Dit heb ik ooit geschreven op Het hout en zijn geheimen.
Meer over smeken en aroma's. Ook over rancio, waar ik de beschrijving van het BNIC heb gebruikt.

Re: Wat drink je vandaag of wat heb je gisteren gedronken...

Geplaatst: wo 26 dec 2018, 15:05
door Hans
Gedetailleerd als altijd, Ton!

Re: Wat drink je vandaag of wat heb je gisteren gedronken...

Geplaatst: do 27 dec 2018, 06:49
door Fuzhou
Thank you Hans.

Cheers :)
IMG_20181226_212056_2.jpg
IMG_20181226_212056_2.jpg (101.49 KiB) 2556 keer bekeken
IMG_20181226_213916_2.jpg
IMG_20181226_213916_2.jpg (105.84 KiB) 2556 keer bekeken

Re: Wat drink je vandaag of wat heb je gisteren gedronken...

Geplaatst: ma 31 dec 2018, 13:12
door Roel
Ton schreef:Wat rancio betreft:
De belangrijkste aromatische stoffen in het hout zijn: eugenol, dat zorgt voor de kruidige aroma’s en kruidnagelgeur; vanille voor de zoete smaak van vanille en suikerglazuur; en de whisky-lactonen (zo genoemd omdat ze als eerste in whisky werden geïdentificeerd) die aroma’s van geroosterde kokosnoot, champignons, stro en selderij geven. Na verloop van vele jaren zijn deze drie smaakmakers verantwoordelijk voor de zo kenmerkende rancio. Dit heb ik ooit geschreven op Het hout en zijn geheimen.
Meer over smeken en aroma's. Ook over rancio, waar ik de beschrijving van het BNIC heb gebruikt.
Ook jij bedankt voor je verhelderende opmerkingen, Ton!

Re: Wat drink je vandaag of wat heb je gisteren gedronken...

Geplaatst: ma 31 dec 2018, 14:16
door Hans
Het bericht van JohanB over de Delamain Vesper en Ton's reactie daarop verplaatst naar het merkenforum, hier

Re: Wat drink je vandaag of wat heb je gisteren gedronken...

Geplaatst: di 01 jan 2019, 22:49
door JohanB
En we beginnen het nieuwe jaar gelijk met een knaller: Guillon-Painturaud Renaissance.

Re: Wat drink je vandaag of wat heb je gisteren gedronken...

Geplaatst: wo 02 jan 2019, 13:02
door Ton
Ik heb gisteren de Maxime Trijol Extra open gemaakt. Dat is een grande champagne.
Eerste slokje: valt tegen, dat voor die prijs (€130). Tweede slokje: wacht even, hij is gewoon wat 'anders', maar kan best wat zijn. Derde slokje: wat is dat toch? Wat een bijzondere smaak voor een grande champagne, fruitig, elegant, complex, geen opdringerige houttonen.
Daarna was ik niet meer te houden! TOPPER!