Roland schreef:Het was een fantastische dag.
Mooie cognacs, mooi decor, lekkere chocolade en hapjes, en fantastische gasten.
Bedankt voor deze mooie dag.
Dat Belgen hoffelijker zijn dan Nederlanders is een open deur. Ik blijf het toch lastig vinden, die Belgische gewoonte om te bedanken als je iets geeft. Volgens mij zijn wij het die jou moeten bedanken, Roland.
Fantastisch georganiseerd, kosten noch moeite gespaard. Alleen al de cognacs die je op een rij gezet hebt: van hoge kwaliteit. En dan de Leonidas bonbons (wat je ons geleerd hebt eindelijk correct uit te spreken), de kazen en broodjes tussendoor en dan ook nog een overheerlijke Italiaanse maaltijd na met salade en gemengde pasta's. Het kon niet op! En niet te vergeten: heel gezellig. Ook het afzakkertje en dessert in de tuin bij Peter.
ikpatje schreef:Ook danks aan de aanwezige forumleden , jullie waren ook een aangenaam gezelschap.
Insgelijks, Patrick, leuk je te ontmoeten. En blijf vooral van harte met ons van mening verschillen en je eigen smaak volgen. Je relativeringen als er iets te veel bloemetjes over tafel gingen werden zeer gewaardeerd!
Overigens ook leuk om je vrouw bij het diner te ontmoeten, Roland.
De kazen van deze middag verdienen een aparte vermelding:
Tome de Chevre Fermier
Pont l'Eveque
Montagne de Jura
Achelse Blauwe
Grand Cru Boerenkaas uit Veurne
Met name de Achelse Blauwe (die door
een internationale vakjury in Lyon tot de beste kazen ter wereld gerekend wordt) oogste veel waardering.
Roland schreef:Er werd "blind" geproefd, met volgend resultaat (van links naar rechts)
1. Ragnaud-Sabourin : Florilège
2. Frapin : Extra Réserve Patrimoniale
3. Hardy : Noces D'Or (Gouden Bruiloft)
4. Château de Beaulon : 1983
5. Otard : Extra 1795
6.Château de Montifaud : Héritage Louis Vallet
7. Léopold Gourmel : Quintessence
8. Delamain : 1963
En dat blind proeven viel nog niet mee, ook niet voor doorgewinterde cognacproevers. Moet leuk geweest zijn voor jou Roland, om ons de mist in te zien gaan.
Roland schreef:Opvallend, dat de Grande Champagnes bovenaan staan...
en de "jongste (wat heet jong met 30 jaar ?)" onderaan staan.
Deze constatering past prima in mijn smaakvoorkeuren (dan wel vooroordelen

)
Ik heb de verschillende cognacs bij de desbetreffende merken wat uitgebreider beschreven en in het bovenste bericht links geplaatst. En nog een foto van Tim:

- Proeverij Roland 5kl.jpg (350.16 KiB) 6432 keer bekeken