Alternatief voor CACAO
iedere Cognac liefhebber heeft het al wel eens een glaasje cognac en cacao gecombineerd, of zo dat in ieder geval vroeg of laat toch eens moeten "pairen", zoals dat tegenwoordig wordt genoemd.
Indien je nog geen (of al wel) ervaring hebt met deze combinatie, is er toch (ook) al een alternatief voor handen, nl Cupuazu
Cupuazú is geen kunstmatig product, integendeel zelfs. Het is net als cacao afkomstig van de Theobroma plantenfamilie en is dus puur natuur. Cupuazú zijn bonen van het zurige cupuazúfruit dat groeit in het Amazonewoud in Brazilië. Het verwerkingsproces is hetzelfde als bij chocolade, 80 procent van de bonen wordt gebruikt, zo schrijft The Guardian.
Géén chocolade
Vergis u niet: cupuazú is niet hetzelfde als cacao en is dan ook geen chocolade. De smaak is wel hetzelfde. Zij die denken dat ze met cupuazú een minder vette variant eten, hebben het mis. Het 'neefje' van cacao bevat namelijk meer natuurlijke vetten. Maar dat is niet slecht, aangezien natuurlijke vetten gezonde vetten zijn, en die heeft een mens ook nodig.
'Superfruit'
Er zijn nog meer gezondheidsvoordelen verbonden aan cupuazú. Het wordt ook wel eens het 'superfruit' genoemd omdat het elementen bevat van chocolade, maar ook van bananen, passievrucht, peer en ananas. Bovendien zit het vol antioxidanten zoals vitamine A en C. Het levert het lichaam ook ijzer en kalium.
Cupuazú zou helpen om de bloeddruk en de cholesterol te verlagen, gezondere haren te krijgen en de energie te verhogen. Omwille van de hoge dosis natuurlijk vetten, helpt het mogelijk ook bij het afvallen. Het eten van gezonde vetten zorgt er namelijk voor dat het lichaam meer moeite moet doen om die af te breken, waardoor het de eigen lichaamsvetten mee afbreekt met gewichtsverlies als gevolg.
Experimenteren
Vandaag gebruiken vooral pralinemakers, koffiezaken en smoothiebars cupuazú als vervangingsmiddel van chocolade en om mee te experimenteren. Pralinemakers combineren het met boter, room en honing om een smaak van chocolade met een zurige toets te krijgen. Koffiezaken gebruiken de ruwe bonen om er nieuwe koffiesmaken mee te creëren en in smoothiebars voegt men het aan hun dranken toe om de smaak en de gezondheid van een smoothie te verbeteren. (KVW)
Voor alle duidelijkheid, er is een hemelsbreed verschil tussen cacao en chocolade, nl het hallicunerend percentage suiker.
wordt vervolgt
Bronvermelding:http://www.knack.be/nieuws/gezondheid/c ... 38981.html
cacao vervanger ?
Voor alle off-topic berichten, kun je hier terecht!
Ga naar
- Welkom op het forum
- ↳ Welkom
- ↳ Even voorstellen
- ↳ Forum
- ↳ Test en hulp-forum
- ↳ test verplaatsen
- Cognac
- ↳ Cognac merken en soorten
- ↳ Nog geen subforum voor jouw merk? Plaats je bericht dan hier
- ↳ Millésimes/Vintage/Jaartalcognacs
- ↳ ABK6
- ↳ A.E. Dor
- ↳ Albert Jarraud
- ↳ Amélie Lasdoux
- ↳ André Petit
- ↳ Arc Royal
- ↳ Audry
- ↳ Aupit
- ↳ Bache Gabrielsen
- ↳ Balluet
- ↳ Béatrice Petit
- ↳ Bernard Gauthier
- ↳ Berry Brothers & Rudd
- ↳ Bertrand (Domaine des Brissons de Laage)
- ↳ Bisquit
- ↳ Blanchet
- ↳ Blanleuil et fils
- ↳ Boutinet
- ↳ Brillet
- ↳ Brisson
- ↳ Brossault
- ↳ Brugerolle
- ↳ Calvet
- ↳ Camus
- ↳ Capbern-Gasqueton
- ↳ Chagnoleau
- ↳ Chainier
- ↳ Château de Beaulon
- ↳ Château de Montifaud
- ↳ Chollet
- ↳ Choloux
- ↳ Claude Chatelier
- ↳ Claude Thorin
- ↳ Comandon
- ↳ Courvoisier
- ↳ Croizet
- ↳ D'Aincourt
- ↳ Daniel Bouju
- ↳ Davidoff
- ↳ Deau
- ↳ Decourtet
- ↳ De Luze
- ↳ De Montleau
- ↳ Delamain
- ↳ Delaunay
- ↳ Denis Charpentier
- ↳ Denis-Mounié
- ↳ Dhiersat
- ↳ Domaine d'Audeville
- ↳ Domaine de Beaulieu
- ↳ Domaine de Château Guynot
- ↳ Domaine du Breuil de Segonzac
- ↳ Domaine du Buisson
- ↳ Domaine du Puits Faucon
- ↳ Domaine Landreau
- ↳ Domaine Roy
- ↳ Doussoux
- ↳ Drouet
- ↳ Dudognon
- ↳ Duluc (ook: Baron de l'If)
- ↳ Dunhill
- ↳ Dupuy
- ↳ Duquai
- ↳ E. de Moysson
- ↳ Exshaw
- ↳ Famille Estève
- ↳ Font Borne
- ↳ Fourcade
- ↳ François Peyrot
- ↳ François Voyer
- ↳ Fransac
- ↳ Frapin
- ↳ Frederic Mestreau
- ↳ Fussigny
- ↳ Gall&Gall
- ↳ Gaston de Casteljac
- ↳ Gautier
- ↳ Gérard & Cécile Raby
- ↳ Giboin
- ↳ Godeau
- ↳ Godet
- ↳ Gourry de Chadeville
- ↳ Goyon
- ↳ Grand Breuil
- ↳ Grateaud
- ↳ Grosperrin
- ↳ Guerbé
- ↳ Guillon-Painturaud
- ↳ Guy Pinard & Fils
- ↳ Hardy
- ↳ Hennessy
- ↳ Henri Geffard
- ↳ Héritage René Rivière
- ↳ Hine
- ↳ Hivert-Pellevoisin
- ↳ Isard
- ↳ J.J. Mortier
- ↳ Jacques Painturaud
- ↳ Jean Abineau
- ↳ Jean Dumergue
- ↳ Jean et Roger Glemet
- ↳ Jean Fillioux
- ↳ Jean-Luc Pasquet
- ↳ Jobet
- ↳ Joseph Guy
- ↳ Jules Bellery
- ↳ Jules Duret
- ↳ Kazumian
- ↳ Kelt
- ↳ La Fontaine Joyeuse
- ↳ La Fine Goule
- ↳ Landy
- ↳ Laurichesse
- ↳ Laurent Merlin
- ↳ Le Platin (ook: Le Palin)
- ↳ Lebecq
- ↳ Lecat
- ↳ Lefoulon
- ↳ Léopold Gourmel
- ↳ Leyrat
- ↳ Lhéraud
- ↳ Logis de l'Ajasson
- ↳ Logis de Montifaud
- ↳ Logis de la Mothe
- ↳ Louis Bouron
- ↳ Louis Royer
- ↳ Magne Frères
- ↳ Marcadier-Barbot
- ↳ Marcel Dubreuil
- ↳ Marett
- ↳ Marnier
- ↳ Martell
- ↳ Marquis
- ↳ Marquis C. de Genet
- ↳ Maxime Trijol
- ↳ M.C.T.
- ↳ Ménard
- ↳ Méry-Melrose
- ↳ Meukow
- ↳ Michel Bureau
- ↳ Michel Couprie
- ↳ Michel Forgeron
- ↳ Michelet
- ↳ Montaubert
- ↳ Motard
- ↳ Moullon
- ↳ Moyet
- ↳ Navarre
- ↳ Normandin-Mercier
- ↳ Ordonneau
- ↳ Paris
- ↳ Otard
- ↳ Park
- ↳ Patrick Bisseuil
- ↳ Paul Beau
- ↳ Paul Bossuet
- ↳ Paul Giraud
- ↳ Paulet
- ↳ Pellison
- ↳ Peuchet
- ↳ Philbert
- ↳ Philippe de Castaigne
- ↳ Pierre de Segonzac (tot ± 1995 Pierre Ferrand)
- ↳ Pierre Ferrand (Gabriel & Andreu)
- ↳ Plantevigne-Dubosquet (tot 2018 Bouyer-Dubosquet)
- ↳ Pouzet
- ↳ Prince Bertrand
- ↳ Prunier
- ↳ Quintard Frères
- ↳ Ragnaud-Sabourin & Marcel Ragnaud
- ↳ Raymond Ragnaud
- ↳ Raymond Desse
- ↳ Rémi Landier
- ↳ Rémy Martin
- ↳ Rémy Tourny
- ↳ Renault
- ↳ Richard Delisle
- ↳ Roland Bru
- ↳ Roullet & Fils
- ↳ Roullet-Fransac
- ↳ Sarrazin
- ↳ Saunier
- ↳ Séguinot
- ↳ Serplet
- ↳ Sylvelune
- ↳ Tallefort
- ↳ Tanguidé
- ↳ Tesseron
- ↳ Testaud
- ↳ Tiffon & Château de Triac
- ↳ Vallein-Tercinier
- ↳ Veuve Baron
- ↳ Vieux Garçon
- ↳ Vignerons de l’île de Ré
- ↳ Xuanllandian
- ↳ Vragen en algemene Cognac onderwerpen
- ↳ Nieuwtjes
- ↳ Wat heb je vandaag of gisteren gedronken?
- ↳ Jouw laatste cognacaankoop
- ↳ Mijn Collectie
- ↳ Proeverijen & Cognac-dates
- ↳ Reizen naar de Charente, de cognacstreek
- ↳ Boeken over Cognac
- ↳ Vraag en aanbod
- De rest
- ↳ Overig
- ↳ Overige heerlijkheden!