De informatie uit het door Roland samengestelde boekje:
”Roland” schreef: In 1840 begint Pierre Landreau met het telen van druiven in La Métairie bij Criteuil-la-Magdeleine. In de jaren twintig van de 20e eeuw begint zijn kleinzoon Emile met de productie van cognac. Het Logis de Montifaud in Salles d’Angles wordt in 1959 door de familie Landreau gekocht. Pierre, zoon van Emile, zet het bedrijf voort. Paul Landreau, de andere zoon van Emile, wordt bouilleur de cru in Beaumont, vlak naast La Métairie. De huidige eigenaar van Logis de Montifaud is Christian Landreau.
We werden uiterst vriendelijk ontvangen door Christian Landreau en zijn vrouw. Het was het laatste van elf huizen die we bezocht hadden, dus een korte blik in de kelder volstond. Op naar het proeven!
Allemaal mooie Grande Champagnes, met een hele goede prijs/kwaliteit verhouding. Er werd dan ook flink ingeslagen. Van de Hors d’Age verkoopt men er gemiddeld per jaar aan huis 10, wij namen er 11 mee.

De Vieille Réserve en de XO zijn even lang gerijpt, maar van andere oogstjaren. Zij werden als gelijkwaardig beoordeeld, wel anders van smaak. Ik verkoos de Vieille Réserve en nam er een doosje van mee. Waarop mevrouw Landreau opmerkte: "Vous trouvez que c'est un goût de revenez-y?"
Ook de 1995, 20 jaar gerijpt, vond gretig aftrek. We gaan nog eens terugkeren, ofwel: Revenons-y!