Bezoek Laurichesse

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jurrien
volledige moderator
volledige moderator
Berichten: 282
Lid geworden op: wo 21 mei 2014, 18:36

Bezoek Laurichesse

Bericht door Jurrien »

Een gepland bezoek aan Laurichesse cognac wordt vooraf gegaan aan een toevallige ontmoeting met Léa in Maison de Grande Champagne in Segonzac. We werden direct gegrepen door het enthousiasme van Léa over de cognac van haarzelf en haar man Olivier. Naast enthousiasme over cognac was het erg fijn dat de conversatie in het Engels verliep.
Léa heeft jaren in Amerika gewoond, maar is vanwege de liefde weer terug in Frankrijk in haar geboorteplaats Segonzac. Zij vertelde ons dat Laurichesse en Paul Beau hun eigendom zijn. Olivier was verantwoordelijk voor de blend La Lignée de Samuel. Wij konden niet nalaten te vertellen dat deze cognac unaniem eerste was op de 21ste forumproeverij. Helaas aan huis niet meer te verkrijgen net als de Hors d’Age (alleen nog 0,2 flesjes, zolang de voorraad het toelaat). Olivier is bezig met het samenstellen van een waardige opvolger.

De volgende dag afgesproken op de recent aangekochte productielocatie in Angeac Champagne. De passie en enthousiasme in relatie tot lange termijn businessplannen werden besproken tijdens de rondleiding. Daarna naar Segonzac, letterlijk en figuurlijk naar de Chai de Mon Père. Achter een onopvallende poort in het centrum van Segonzac schuilt een oase van rust in de tuin van het ouderlijk huis van Oliver, waar de Chai zich ook bevindt. Vaten cognac uit de jaren 70. Veel informatie verkregen, gevolgd door een uitgebreide proeverij.

Wij beperkten ons tot de: Tres Vieille Reserve & de Hors d’age van Paul Beau en de drie bottelingen van Laurichesse. Wat een traktatie en een feest genot voor ons palet. Ter plaatse bleek dat er nog twee private bottelingen zijn die op de markt worden gebracht door Malternative Belgium: 15 “ Le Chef de Meute” en “Le Roi de l'Automne”.

Een geweldig bezoek, gepassioneerde mensen met een toekomstvisie en voortreffelijke cognac. Een bezoek met een grote *.
Gebruikersavatar
Ton
Beheerder
Beheerder
Berichten: 2151
Lid geworden op: za 09 okt 2010, 14:43
Locatie: Doorwerth
Contacteer:

Re: Bezoek Laurichesse

Bericht door Ton »

Goed nieuws om te horen dat Lea en Olivier er zo serieus en met enthousiasme instappen.
Blijf je nog een tijdje in Charente?
Plaats reactie

Terug naar “Laurichesse”