Het zijn echter verschillende boeken en het boek uit 2005 bestaat met 2 verschillende omslagen.
Een en ander is nogal verwarrend, met name doordat je op Amazon.com het ene boek kunt selecteren, maar vervolgens de inhoud van het andere boek te zien krijgt


Om een en ander te verduidelijken:
- in 2004 kwam het boek Cognac uit met de paarse foto; ISBN10: 1840009039; ISBN13: 9781840009033 (1e foto). Dit boek heeft ca. 300 pagina's en bestaat voornamelijk uit tekst met enkele zwart-wit fot's. In 2006 is een nieuwe druk uitgekomen.
- in 2005 kwam het boek Cognac uit met de foto van enkele flessen voorop; ISBN10: 1840009020; ISBN13: 9781840009026 (2e foto). Dit boek heeft 176 pagina's, heeft veel tekst en ook veel kleurenfoto's.
- met dezelfde ISBN-nummers is dit boek ook nog met een andere omslagfoto uitgebacht (3e foto) Het is een foto van de Charente boven en onder wat gereedschap van een tonnenmaker. Het is precies hetzelfde boek. De beschrijving van dit boek is in een andere topic te vinden. Klik hier.
Wanneer je bij Amazon.com het boek 1840009039 selecteert, krijg je ook de beschrijving van dit boek en kan je "in het boek" kijken (enkele voorbeeldpagina's, index, omslag etc.).
Waneer je bij Amazon.com het boek 1840009020 selecteert, krijg je weliswaar de beschrijving van dit boek, maar als je 'in het boek' wilt kijken, krijg je de al genoemde verwarrende pop-up te zien en krijg je pagin's te zien van het paarse boek.
Een beschrijving van het paarse boek (van de uitgever): This illuminating study of cognac—written by an internationally recognized expert and leading authority on the subject—explores the fascinating, often dramatic history of this spirit and the world-famous town of its origin. Nicholas Faith tells an extraordinary story of fraud and reveals how it helped provide the foundation for the system of control that now protects its manufacture and sale. He closely examines every aspect of cognac’s increasing prominence in today’s markets, gives detailed profiles of cognac’s key producers, and presents a full account of the intricate production techniques used to make cognac. To top it off, there’s a complete guide to drinking and enjoying the wide range of cognacs available worldwide.