Pagina 1 van 1

Gluten (niet) in Cognac

Geplaatst: vr 12 aug 2011, 21:03
door wouter
Ik ontvang regelmatig vragen van CognacReview lezers, de vraag of gluten in Cognac zitten is de afgelopen tijd twee keer gesteld dus het lijkt me een goed onderwerp voor het CognacForum....

Na wat research op het internet ben ik er achter gekomen dat gedestilleerde dranken nooit gluten kunnen bevatten, ook wordt Cognac enkel gemaakt van druiven dit bevat geen gluten...
According to celiac.com, cognac is gluten free:

http://www.celiac.com/articles/222/1/Gl ... Page1.html.

And from Coeliac UK (the UK charity):

“All spirit drinks, including those which have a gluten-containing cereal used as an ingredient, go through a process called distillation. Distillation removes any trace of gluten, so the end product is gluten-free.

“Therefore all spirit drinks (including malt whisky which is made from barley) are gluten-free and suitable for people with coeliac disease.
Heeft iemand hier nog aanvullingen op?